Εύκολες συνταγές

Συνταγές κις δικτυωτών ζαμπόν και τυριού

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις ακαταμάχητες γεύσεις ενός πλέγματος κις ζαμπόν και τυριού, ένα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με την κομψότητα. 🫖Αυτή η συνταγή συνδυάζει τον κλασικό συνδυασμό καπνιστού ζαμπόν, κρεμώδους τυριού και λεπτής ζύμης για να δημιουργήσει ένα απολαυστικό γεύμα που είναι τέλειο για κάθε περίσταση. 🥄Ο σχεδιασμός με δικτυωτό πλέγμα στην κορυφή προσθέτει μια πινελιά πολυπλοκότητας, καθιστώντας αυτό το κις όχι μόνο νόστιμο αλλά και οπτικά ελκυστικό.
🍉

Είτε σχεδιάζετε ένα brunch με φίλους είτε αναζητάτε μια ανακουφιστική επιλογή για δείπνο, αυτό το δικτυωτό κις ζαμπόν και τυριού σίγουρα θα εντυπωσιάσει. 🥠Η βουτυρώδης, νιφάδα κρούστας περικλείει μια πλούσια γέμιση, με αποτέλεσμα ένα αρμονικό μείγμα υφών. 🎂Κάθε μπουκιά προσφέρει μια απολαυστική έκρηξη γεύσεων που θα αφήσουν τους γευστικούς σας κάλυκες να λαχταρούν για περισσότερα.
🍽

Συστατικά

  • 1 προπαρασκευασμένη κρούστα πίτας
  • 6 ουγγιές μαγειρεμένο ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (όπως γραβιέρα ή τσένταρ)
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

Προετοιμασία

1. 🥮Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C). 🍹

2. 🥟Ανοίξτε την προπαρασκευασμένη κρούστα πίτας και πιέστε την απαλά σε ένα ταψί πίτας 9 ιντσών (23 εκ.), κόβοντας την περίσσεια ζύμη από τις άκρες. 🍋

3. 🍒Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαμπόν σε κύβους, το τριμμένο τυρί και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. 🥒

4. 🍌Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το ξερό θυμάρι, τη ξερή ρίγανη και τη σκόνη σκόρδου μέχρι να ενωθούν καλά. 🍕

5. 🍓Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα ζαμπόν και τυριού πάνω από την κρούστα της πίτας. 🌽

6. 🥟Ρίξτε το μείγμα αυγών και κρέμας πάνω από το ζαμπόν και το τυρί, φροντίζοντας να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. 🥝

7. 🍎Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι ή ένα κόφτη ζαχαροπλαστικής για να δημιουργήσετε λωρίδες πλέγματος με την υπόλοιπη κρούστα πίτας. 🍤Στρώνουμε προσεκτικά τις λωρίδες πάνω από την κις, δημιουργώντας ένα μοτίβο πλέγματος.

8. Τοποθετούμε την κις στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να δέσει η γέμιση και να ροδίσει.

9. Βγάζουμε την κις από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν την κόψουμε σε φέτες και τη σερβίρουμε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτό το δικτυωτό κις ζαμπόν και τυριού είναι περίπου 20 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει το άνοιγμα της κρούστας της πίτας, το κόψιμο του ζαμπόν σε κύβους, το τρίψιμο του τυριού και την προετοιμασία της γέμισης. Ο πραγματικός χρόνος μαγειρέματος στο φούρνο είναι περίπου 35-40 λεπτά. Έτσι, συνολικά, μπορείτε να περιμένετε να έχετε αυτή τη νόστιμη κις έτοιμη για σερβίρισμα μέσα σε μία ώρα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

- Θερμίδες: 320
- Λίπος: 23 g
- Υδατάνθρακες: 13g
- Πρωτεΐνη: 16g
- Φυτικές ίνες: 1g
- Ζάχαρα: 1 γρ

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να βελτιώσετε την οπτική γοητεία του δικτυωτού κις ζαμπόν και τυριού σας, μπορείτε να το γαρνίρετε με φρέσκα βότανα όπως μαϊντανό ή σχοινόπρασο πριν το σερβίρετε. Σερβίρετε κάθε φέτα σε ένα διακοσμητικό πιάτο μαζί με μια τραγανή ανάμεικτη πράσινη σαλάτα ντυμένη ελαφρά με βινεγκρέτ. Ο συνδυασμός της ζεστής κις και της δροσιστικής σαλάτας δημιουργεί ένα καλά ισορροπημένο γεύμα.

Αν προτιμάτε κάτι πιο πλούσιο ως συνοδευτικό, σκεφτείτε να σερβίρετε την κις με ψητές πατάτες ή ένα μείγμα λαχανικών στον ατμό. Ο κρεμώδης πλούτος της κις συνδυάζεται υπέροχα με τις γήινες γεύσεις της ψητής πατάτας ή τα ζωηρά χρώματα και τις υφές των εποχιακών λαχανικών. Επιπλέον, μια πλευρά φρέσκων φρούτων, όπως πεπόνια ή μούρα σε φέτες, μπορεί να προσφέρει μια αναζωογονητική αντίθεση με την αλμυρή κις.

Συνθήκες αποθήκευσης

Εάν έχετε υπολείμματα από το κις με πλέγμα ζαμπόν και τυριού, μπορείτε να τα φυλάξετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Για να διατηρήσετε την καλύτερη υφή και γεύση, συνιστάται να ξαναζεσταίνετε μεμονωμένες φέτες στο φούρνο στους 350°F (175°C) για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν. Αποφύγετε το ξαναζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων, γιατί μπορεί να μουσκέψει η κρούστα.

Χρησιμοποιημένα οφέλη για την υγεία των συστατικών

Το δικτυωτό κις ζαμπόν και τυριού ενσωματώνει συστατικά που προσφέρουν μια ισορροπία μεταξύ των γευστικών και διατροφικών πλεονεκτημάτων. Ενώ το ζαμπόν και το τυρί συμβάλλουν στην περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, τα αυγά παρέχουν απαραίτητα αμινοξέα. Το τυρί προσφέρει επίσης ασβέστιο για την υγεία των οστών. Τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και περιέχουν ενώσεις που μπορούν να υποστηρίξουν την υγεία της καρδιάς και να μειώσουν τη φλεγμονή. Βότανα όπως το θυμάρι και η ρίγανη προσθέτουν όχι μόνο γεύση αλλά και πιθανές αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν απολαμβάνετε τις γεύσεις του κις με πλέγμα ζαμπόν και τυριού, ίσως εκτιμήσετε και άλλες παραλλαγές κις. Ένα κλασικό σπανάκι και φέτα κις συνδυάζει τη γήινη υφή του σπανακιού με πικάντικη φέτα. Το A Mushroom and Swiss Quiche προσφέρει έναν αλμυρό συνδυασμό μανιταριών και κρεμώδους ελβετικού τυριού. Για μια πιο ελαφριά επιλογή, ένα κις λαχανικών χωρίς κρούστα γεμάτο με πολύχρωμα λαχανικά μπορεί να είναι μια γευστική και θρεπτική επιλογή.

Πηγές έμπνευσης για τη συνταγή

Η έμπνευση για αυτή τη συνταγή κις με δικτυωτό ζαμπόν και τυρί προέρχεται από έναν συνδυασμό παραδοσιακής γαλλικής κουζίνας και σύγχρονων τεχνικών. Το ίδιο το κις είναι ένα κλασικό γαλλικό πιάτο που έχει προσαρμοστεί και εφευρεθεί εκ νέου από αμέτρητους σεφ σε όλο τον κόσμο. Το σχέδιο με δικτυωτό πλέγμα στην κορυφή προσθέτει μια καλλιτεχνική πινελιά, αντλώντας έμπνευση από τις τεχνικές ζαχαροπλαστικής. Αν και μπορεί να μην υπάρχει συγκεκριμένη πηγή για αυτήν την ακριβή συνταγή, ενσωματώνει την ουσία της τεχνογνωσίας στην παρασκευή κις που έχει περάσει από γενιές μαγείρων.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button