Εύκολες συνταγές

Συνταγή σοκολάτας με κεράσι

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στον απολαυστικό συνδυασμό κερασιών και σοκολάτας με αυτήν την παραδεισένια συνταγή σοκολάτας με κεράσι. Αυτό το επιδόρπιο είναι μια τέλεια απόλαυση για όλους τους λάτρεις της σοκολάτας εκεί έξω, καθώς διαθέτει μια λαχταριστή βάση κέικ σοκολάτας με κομπόστα από γλυκό κεράσι και μια πλούσια ganache σοκολάτας. Οι αντίθετες γεύσεις των τάρτων κερασιών και της παρακμιακής σοκολάτας δημιουργούν μια συμφωνία γεύσης που θα σας αφήσει να λαχταρήσετε περισσότερο.

Συστατικά

<πίνακας>

Για το κέικ σοκολάτας:
Για την κομπόστα κερασιών:
Για τη γκανάζ σοκολάτας:

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 ¾ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
¼ φλιτζάνι νερό
8 ουγγιές μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη

¾ φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
½ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
Φρέσκα κεράσια, για γαρνίρισμα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 μεγάλα αυγά

1 φλιτζάνι γάλα

½ φλιτζάνι φυτικό λάδι

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι βραστό νερό

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την εξαιρετική συνταγή σοκολάτας με κεράσι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:
– Μπολ ανάμειξης: Θα χρειαστείτε πολλά μπολ ανάμειξης για να διαχωριστούν και να συνδυαστούν αποτελεσματικά τα ξηρά και τα υγρά συστατικά.
– Χτυπήστε: Ένα σύρμα θα βοηθήσει στην ομαλή ανάμειξη των υλικών, εξασφαλίζοντας ένα ομοιόμορφο κτύπημα.
– Ηλεκτρικό μίξερ: Αυτή η απαραίτητη κουζίνα θα κάνει το χτύπημα του κέικ παιχνιδάκι.
– Μεζούρες και κουτάλια: Οι ακριβείς μετρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη της τέλειας ισορροπίας των γεύσεων.
– Σπάτουλα: Μια λαστιχένια σπάτουλα θα σας βοηθήσει να ξύσετε τις πλευρές του μπολ και να διπλώσετε τα υλικά απαλά.
– Φούρνος: Προθερμάνετε τον φούρνο σας στην προτεινόμενη θερμοκρασία για να ψήσετε το κέικ σοκολάτας στην τελειότητα.
– Κατσαρόλα: Χρησιμοποιήστε μια κατσαρόλα για να σιγοβράσουν τα υλικά της κομπόστας κερασιού σε μια πηχτή, γευστική σάλτσα.
– Pitter: Ένα pittter κεράσι θα κάνει την αφαίρεση των κουκουτσιών από τα κεράσια μια γρήγορη και εύκολη δουλειά.
– Διπλός λέβητας ή φούρνος μικροκυμάτων: Λιώστε τη σοκολάτα για τη γκανάζ χρησιμοποιώντας είτε διπλό λέβητα είτε φούρνο μικροκυμάτων.
– Χτυπάμε ή κουτάλι: Ανακατεύουμε τα υλικά της γκανάζ μέχρι να γίνουν λεία και γυαλιστερά.
– Στάση για κέικ ή πιάτο σερβιρίσματος: Παρουσιάστε το αριστούργημα Cherry Chocolate σε μια όμορφη βάση για κέικ ή πιάτο σερβιρίσματος.

Προετοιμασία

1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώνοντας και αλευρώνοντας δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κρυσταλλική ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το φυτικό έλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας στα ξηρά συστατικά. Ανακατέψτε τα πάντα μαζί χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για περίπου δύο λεπτά.
4. Ρίξτε σταδιακά το βραστό νερό ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε το κουρκούτι. Το κουρκούτι θα είναι αραιό, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό.
5. Μοιράζουμε το κουρκούτι ίσα στις φόρμες του κέικ και τα μεταφέρουμε στον προθερμασμένο φούρνο.
6. Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των κέικ.
7. Ενώ τα κέικ ψήνονται, ας προχωρήσουμε στην προετοιμασία της κομπόστας κερασιού.

  1. Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε τα κεράσια χωρίς κουκούτσι, το νερό, την κρυσταλλική ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το εκχύλισμα αμυγδάλου. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά.
  2. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράστε το μείγμα κεράσι για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να μαλακώσουν τα κεράσια και το υγρό να γίνει σιροπιαστό.
  3. Αφαιρέστε την κομπόστα κεράσι από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει εντελώς.

Τώρα, ας επικεντρωθούμε στη δημιουργία της λαχταριστής γκανάζ σοκολάτας για να ολοκληρώσουμε τη συνταγή μας για σοκολάτα με κεράσι.

  1. Σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ, τοποθετήστε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα, την παχιά κρέμα και το ανάλατο βούτυρο.
  2. Εάν χρησιμοποιείτε διπλό λέβητα, γεμίστε την κάτω κατσαρόλα με νερό και αφήστε το να σιγοβράσει ελαφρά. Τοποθετήστε το μπολ πάνω από την κατσαρόλα, φροντίζοντας να μην ακουμπήσει το νερό. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα τα υλικά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν.
  3. Εάν χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων, θερμαίνετε το μείγμα σε διαστήματα 30 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε διάστημα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και η γκανάζ να γίνει λεία.
  4. Μόλις η γκανάζ είναι έτοιμη, την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή σοκολάτας με κεράσι μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις μαγειρικές σας δεξιότητες και την εξοικείωση με τη συνταγή. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου 45 λεπτά για να προετοιμάσετε τη ζύμη για κέικ, την κομπόστα κερασιών και τη γκανάζ σοκολάτας. Ο χρόνος ψησίματος για τα κέικ είναι περίπου 30-35 λεπτά. Οι χρόνοι ψύξης για την κομπόστα κεράσι και τη γκανάζ θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη. Επομένως, μπορείτε να περιμένετε ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας να είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά έως 2 ώρες.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για όσους ακολουθούν έναν βίγκαν τρόπο ζωής, μπορούν να γίνουν κάποιες αντικαταστάσεις συστατικών για να προσαρμοστεί αυτή η συνταγή. Ακολουθούν ορισμένες συστάσεις:

  • Αντικαταστήστε τα αυγά με ένα κατάλληλο υποκατάστατο αυγού, όπως αυγά λιναριού (1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο αναμεμειγμένο με 3 κουταλιές της σούπας νερό για κάθε αυγό).
  • Χρησιμοποιήστε μη γαλακτοκομικό γάλα όπως γάλα αμυγδάλου ή γάλα σόγιας αντί για κανονικό γάλα.
  • Επιλέξτε μαύρη σοκολάτα φιλική προς τους vegan που δεν περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα.
  • Αντικαταστήστε την παχύρρευστη κρέμα στη γκανάζ με γάλα καρύδας με πλήρη λιπαρά ή μια εναλλακτική κρέμα φυτικής προέλευσης.

Κάνοντας αυτές τις απλές αλλαγές, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη συνταγή σοκολάτας με κεράσι σε ένα επιδόρπιο φιλικό για vegan χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την υφή.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

Τώρα, ας εμβαθύνουμε σε μερικές συμβουλές ειδικών για να βεβαιωθούμε ότι η συνταγή σοκολάτας με κεράσι θα είναι απολύτως απολαυστική:

  1. Μετρήστε τα συστατικά με ακρίβεια: Το ψήσιμο είναι επιστήμη, επομένως είναι σημαντικό να μετράτε τα συστατικά σας με ακρίβεια για να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε μεζούρες και κουτάλια αντί να υπολογίζετε τις ποσότητες.
  2. Κοσκινίστε τα ξηρά συστατικά: Το κοσκίνισμα της σκόνης κακάο, του αλευριού και άλλων ξηρών συστατικών βοηθά στην αφαίρεση των σβώλων και στον αερισμό τους, με αποτέλεσμα ένα πιο ελαφρύ και τρυφερό κέικ.
  3. Λαδώνετε και αλευρώνετε σωστά τα ταψιά για κέικ: Αποτρέψτε τα κέικ σας από το να κολλήσουν στα ταψιά, αλευρώνοντάς τα καλά και αλευρώνοντάς τα ελαφρά. Αυτό το βήμα εξασφαλίζει εύκολη αφαίρεση και όμορφα άθικτα στρώματα.
  4. Δοκιμή ετοιμότητας: Για να διαπιστώσετε εάν τα κέικ έχουν ψηθεί πλήρως, τοποθετήστε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγει καθαρό ή με λίγα ψίχουλα να κολλάνε πάνω του, τα κέικ είναι έτοιμα. Αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε στεγνή υφή.
  5. Κρυώστε εντελώς τα κέικ πριν τα παγώσετε: Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν στα ταψιά για περίπου 10 λεπτά και μετά μεταφέρετέ τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Η εφαρμογή frosting ή ganache σε ζεστά κέικ μπορεί να προκαλέσει το λιώσιμο και την ολίσθηση.
  6. Επιπεδώστε τα κέικ: Για ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε ένα οδοντωτό μαχαίρι ή ένα αλφάδι για κέικ για να κόψετε τυχόν θολωτές κορυφές από τα κρύα κέικ. Αυτό το βήμα εξασφαλίζει ομοιόμορφα στρώματα και ευκολότερη συναρμολόγηση.
  7. Παγώστε τη γκανάζ: Αφήστε τη γκανάζ να κρυώσει ελαφρώς πριν την περιχύσετε στις στρώσεις του κέικ. Για πιο πηχτή υφή, βάλτε τη γκανάζ στο ψυγείο για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να πήξει αλλά να μπορεί να χυθεί ακόμα.
  8. Διακόσμηση με φρέσκα κεράσια: Βελτιώστε την παρουσίαση της Συνταγής Σοκολάτας Κεράσι τοποθετώντας φρέσκα κεράσια πάνω από το κέικ ή γύρω από το πιάτο σερβιρίσματος. Αυτό προσθέτει ένα ποπ χρώμα και φρεσκάδα.

Αγκαλιάστε τη δημιουργικότητά σας κατά την προετοιμασία αυτής της συνταγής και απολαύστε τη διαδικασία του ψησίματος και της διακόσμησης. Θυμηθείτε, μια πινελιά αγάπης και πάθους μπορεί να κάνει οποιοδήποτε πιάτο πραγματικά εξαιρετικό!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών για μια μερίδα της συνταγής σοκολάτας κερασιού:

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button