Εύκολες συνταγές

Συνταγή για κέικ σοκολάτας και φρούτων

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στην τέλεια αρμονία γεύσεων με αυτή την απολαυστική συνταγή κέικ σοκολάτας και φρούτων. Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο συνδυάζει την πλούσια, βελούδινη καλοσύνη της σοκολάτας με τη δροσιστική γλυκύτητα των φρούτων εποχής. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη απολαυστικών αισθήσεων που θα αφήσουν τους γευστικούς σας να χορεύουν από χαρά. Είτε γιορτάζετε μια ειδική περίσταση είτε απλά λαχταράτε κάτι γλυκό, αυτό το κέικ είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει τόσο την οικογένεια σας όσο και τους καλεσμένους σας.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Ποσότητα
Συστατικό

2 φλιτζάνια
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ φλιτζάνι
Ζάχαρη

¾ φλιτζάνι
Κακάο σε σκόνη

2 κουταλιές της σούπας
Μπέικιν πάουντερ

1 ½ κουταλάκι του γλυκού
Μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι

1 φλιτζάνι
Γάλα

½ φλιτζάνι
Φυτικό λάδι

2
Αυγά

2 κουταλιές της σούπας
Εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι
Βραστό νερό

Ποικίλα
Φρέσκα φρούτα (π.χ. φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα)

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να φτιάξετε αυτό το γαστρονομικό αριστούμα, θα βρείτε μερικά συστατικά και συστατικά. Πιάσε τα αξιόπιστα μπολ ανάμειξης, τα μεζούρα και τα κουτάλια. Μην ξεχάσετε να έχετε ένα σύρμα για να συνδυάσετε τα ξηρά υλικά και μια σπάτουλα για να διπλώσετε το κουρκούτι. Μια στρογγυλή φόρμα για κέικ είναι κέικ για να ψήσετε το κέικ στην τελειότητα. Για διακόσμηση, συγκεντρώστε μια ποικιλία από φρέσκα φρούτα, όπως χυμώδεις φράουλες, πικάντικα σμέουρα και παχουλά βατόμουρα. Αυτά τα ζωντανά περισσότερα όχι μόνο που θα προσθέσετε μια έκρηξη προφίλ, αλλά θα προσθέσετε επίσης το συνολικό γευστικό του αριστουργήματός σας.

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F (175°C) και λαδώστε τη φόρμα του κέικ.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι μέχρι να ενωθούν καλά.
3. Προσθέστε το γάλα, το φυτικό έλαιο, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας στα ξηρά συστατικά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
4. Ρίξτε σταδιακά το βραστό νερό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το κουρκούτι.
5. Ρίξτε τη ζύμη στην έτοιμη φόρμα του κέικ, λειάνοντας την κορυφή με μια σπάτουλα.
6. Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγείτε καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
7. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Χρόνος προετοιμασίας

Η προετοιμασία αυτού του απολαυστικού κέικ σοκολάτας και φρούτων θα διαρκέσει περίπου 20 λεπτά. Ο πραγματικός χρόνος ψησίματος είναι περίπου 30-35 λεπτά. Η ψυχή του κέικ θα απαιτήσει επιπλέον 10 λεπτά στο τηγάνι και λίγο χρόνο ακόμα σε μια σχάρα. Επομένως, ο συμπεριλαμβανόμενος χρόνος προετοιμασίας, του ψησίματος και της ψυχής, εκτιμάται ότι είναι περίπου 1 ώρα.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

💡 Συμβουλή: Κοσκινίστε τα ξηρά συστατικά πριν τα ανακατέψετε μαζί για να δείτε μια λεία ζύμη χωρίς σβόλους.

Για να κάνετε αυτό το κέικ σοκολάτας και φρούτων ακόμα πιο απολαυστικό, λάβετε υπόψη τις συμβουλές:

  • Πειραματιστείτε με διαφορετικά χρώματα με βάση τις προτιμήσεις σας και την εποχιακή σας διάθεση.
  • Πασπαλίστε το κρύο κέικ με ζάχαρη άχνη για μια κομψή πινελιά.
  • Σερβίρετε το κέικ με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια για μια επιπλέον απολαυστική απόλαυση.
  • Για μια βέγκαν εκδοχή, αντικαταστήστε τα αυγά με την αυγά λιναρίου (1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο αναμειγμένο με 3 κουταλιές της σούπας νερό ανά αυγό) και χρησιμοποιήστε τη γαλακτοκομική γάλα.

👩‍🍳 Να θυμάστε, ότι το ψήσιμο είναι τέχνη, οπότε μην φοβάστε να προσθέσετε την προσωπική σας πινελιά και να διασκεδάσετε στην κουζίνα!

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θερμίδες
Πρωτεΐνη (g)
Λίπος (g)
Υδατάνθρακες (g)
Ίνα (g)
Ζάχαρη (g)

350
5
15
52
3
32

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Όταν πρόκειται να σερβίρετε αυτό το εξαιρετικό κέικ σοκολάτας και φρούτων, μπορείτε να αφήσετε τη δημιουργικότητά σας να λάμψει. Σκεφτείτε αυτές τις ιδέες παρουσίασης για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας:
– Οργανώστε μια πλούσια έκθεση με φρέσκοκομμένα φρούτα πάνω από το κέικ.
– Γαρνίρετε με φύλλα μέντας για μια νότα κομψότητας.
– Σερβίρετε μεμονωμένες φέτες με λίγο σάλτσα σοκολάτας ή πασπαλίστε σκόνη κακάο.
– Συνδυάστε με μια μπάλα φρουτένιο σορμπέ ή μια γενναιόδωρη κούκλα σαντιγί.

Θυμηθείτε να αναδείξετε τα ζωντανά χρώματα των φρέσκων φρούτων και να δημιουργήσετε μια δελεαστική οπτική έλξη. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια τελευταία δόση κακάο σε σκόνη ή ζάχαρη άχνη για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας.

Για παράπλευρες εναλλακτικές, σκεφτείτε να σερβίρετε το κέικ σοκολάτας και το φρούτο με μια μπάλα παγωτό βανίλια, το οποίο θα συμπληρώσει τις πλούσιες γεύσεις σοκολάτας και θα προσφέρει μια απολαυστική αντίθεση σε θερμοκρασία και υφή. Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε με μια γενναιόδωρη σαντιγί, που προσθέτει ένα στοιχείο κρεμώδες σε κάθε μπουκιά. Μια άλλη επιλογή είναι να συνδυάσετε με κουλούρα φρούτων ή κομπόστα, όπως βατόμουρο ή μάνγκο, που θα προσθέσετε μια αφράτη και φρουτώδη πινελιά στο κέικ.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε φρέσκο ​​​​και νόστιμο το κέικ σοκολάτας και φρούτων, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες συντήρησης:
– Αποθηκεύστε το κέικ σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 2 ημέρες.
– Για μεγαλύτερη αποθήκευση, βάλτε το κέικ στο ψυγείο στο δοχείο για έως και 5 ημέρες.
– Για να διατηρήσετε την καλύτερη υφή και γεύση, πρέπει να καταναλώνετε τις πρώτες μέρες.

Θυμηθείτε να φέρετε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου πριν το σερβίρετε για να βελτιώσετε τη γεύση και την υφή του.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Το να επιδοθείτε σε αυτό το κέικ σοκολάτας και φρούτων όχι μόνο ικανοποιεί το γλυκό σας, αλλά προσφέρει και ορισμένες ειδικές για την υγεία από τα συστατικά του. Η σκόνη κακάο, το κύριο συστατικό της σοκολάτας, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών στο σώμα. Περιέχει επίσης μετάλλα όπως σίδηρο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, τα οποία υποστηρίζουν διάφορες σωματικές λειτουργίες. Τα φρέσκα φρούτα παρέχουν απαραίτητες βιταμίνες, φυτικές ίνες και φυσικά σάκχαρα που συμβάλλουν στη συνολική ευεξία. Επιπλέον, το κέικ περιλαμβάνει συστατικά όπως αυγά, γάλα και φυτικό έλαιο, τα οποία παρέχουν πρωτεΐνες, ασβέστιο και υγιή λίπη για μια ισορροπημένη διατροφή.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης των επιδορπίων με βάση τη σοκολάτα, δεν έχετε παρόμοιες συνταγές, όπως κέικ λάβας σοκολάτας, κέικ μου σοκολάτας ή ακόμα και ένα κλασικό κέικ με στρώματα σοκολάτας με γλάσο με βουτυρόκρεμα. Αυτές οι συνταγές προσφέρουν διαφορετικές παραλλαγές της εμπειρίας σοκολάτας, επιτρέποντάς σας να γευτείτε την αγαπημένη σας σε διάφορες μορφές και υφές.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή για κέικ σοκολάτας και φρούτων αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως οι Pierre Hermé, Dominique Ansel και Christina Tosi. Αυτοί οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες μαγειρικής έχουν ξεπεράσει τα όρια των δημιουργιών γλυκών και συνεχίζουν να εμπνέουν τους επίδοξους σεφ και τους αρτοποιούς του σπιτιού. Οι καινοτόμες τεχνικές τους και οι ευφάνταστοι γευστικοί συνδυασμοί τους έχουν ανοίξει το δρόμο για μοναδικές και νόστιμες λιχουδιές όπως αυτή. Έτσι, διοχετεύστε την εσωτερική σας δημιουργικότητα και εμπνευστείτε από αυτούς τους δασκάλους για να δημιουργήσετε το δικό σας αριστούργημα στην κουζίνα. Καλό ψήσιμο!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button