Εύκολες συνταγές

Συνταγή κρεμμυδόσουπας με λευκό λάχανο

Συνταγή για σούπα κρεμμυδιού με λευκό λάχανο

Σχετικά με τη συνταγή

Ετοιμαστείτε για ένα ανακουφιστικό και γευστικό μπολ με κρεμμυδόσουπα με λευκό λάχανο! Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη γλυκιά του καραμελωμένου κρεμμυδιού με τις γήινες νότες του λευκού λαχανού, δημιουργώντας ένα απολαυστικό μείγμα γεύσεων. Είναι το τέλειο πιάτο για να ζεστάνει μια κρύα μέρα ή να το ελαφρύ γεύμα την εποχή του χρόνου.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικά
Ποσότητα

Κρεμμύδια
4 μεγάλα

Λευκό λάχανο
1 μικρό κεφάλι

Βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας

Ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας

Σελίδες σκόρδο
2 γαρίφαλα

Ζωμός λαχανικών
6 φλιτζάνια

Φύλλα δάφνης
2 φύλλα

Κλαδάκια θυμαριού
4 κλωνάρια

Αλάτι
για γεύση

Μαύρο πιπέρι
για γεύση

Τυρί γραβιέρα
για επικάλυψη

Φέτες μπαγκέτας
για σερβίρισμα

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για αυτήν τη συνταγή, θα επεξεργαστεί τα εργαλεία και τα συστατικά:

  • Πανίδα κοπής
  • Μαχαίρι
  • Μεγάλη κατσαρόλα για σούπα
  • Ξύλινο κουτάλι
  • Μπολ για το σερβίρισμα

Προετοιμασία

1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
2. Κόβουμε το λευκό λάχανο σε λεπτές λωρίδες.
3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
4. Προσθέστε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες και μαγειρέψτε μέχρι να καραμελώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περίπου 20 λεπτά, αλλά η υπομονή αξίζει τον κόπο για τη βαθιά γεύση που προσθέτει στη σούπα.
5. Μόλις καραμελώσουν τα κρεμμύδια, προσθέστε τις σκελίδες σκόρδο και μαγειρέψτε για ένα επιπλέον λεπτό.
6. Προσθέστε το λευκό λάχανο στην κατσαρόλα και σοτάρετε για λίγα λεπτά μέχρι να ξεκινήσετε να μαλακώνει.
7. Ρίχνουμε μέσα στο ζωμό λαχανικών και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τα κλωναράκια θυμάρι.
8. Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση.
9. Φέρτε τη σούπα σε βράση, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά, αφήνοντας τις γεύσεις να ενωθούν μεταξύ τους.
10. Όσο η σούπα σιγοβράζει, προθερμάνετε το κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής του φούρνου σας.
11. Βάλτε τη σούπα σε μπολ που είναι ασφαλής για φούρνο και από πάνω κάθε μπολ με φέτα μπαγκέτα και γενναία ποσότητα τριμμένου τυριού γραβιέρα.
12. Τούτο τα μπολ κάτω από το κρεατοπαραγωγής μέχρι το τυρί να λιώσει και να αφρατέψει, δημιουργώντας νόστιμη χρυσαφένια κρούστα.
13. Σερβίρετε αμέσως τη ζεστή κρεμμυδόσουπα με λευκό λάχανο και απολαύστε!

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της συνταγής είναι περίπου 45 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που χρειάζεται για να καραμελώσετε τα κρεμμύδια και να σιγοβράσει η σούπα στην τελειότητα. Είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο κατά τη διαδικασία καραμελοποίησης, καθώς προσθέτει μια πλούσια και γλυκιά γεύση στη σούπα. Το ψήσιμο επιτρέπει στα υλικά να αναμειγνύονται αρμονικά, με αποτέλεσμα μια απολαυστική γεύση που θα ζεστάνει την ψυχή σας.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Για να καραμελώσετε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια, φροντίστε να τα κόψετε σε λεπτές φέτες και να τα ανακατεύετε περιστασιακά για να μην καούν.
– Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα βουτύρου και ελαιδου για το σοτάρισμα των κρεμμυδιών καθώς ενισχύει τη γεύση και εμποδίζει το βούτυρο να καεί.
– Αν προτιμάτε μια χορτοφαγική εκδοχή, μπορείτε να αντικαταστήσετε ζωμό λαχανικών με ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου.
– Για μια επιλογή, χρησιμοποιήστε εναλλακτικές λύσεις φυτικής προέλευσης, όπως μπέγκαν βούτυρο και ζωμό λαχανικών.
– Προσαρμόστε το καρύκευμα σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις. Μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα αποξηραμένα βότανα όπως θυμάρι ή δεντρολίβανο για επιπλέον γεύση.
– Μην ξεχάσετε να ψήσετε τη σούπα με την επικάλυψη μπαγκέτας και τυριού για ένα πεντανόστιμο και τραγανό φινίρισμα.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>
<κεφάλι>

Διατροφή
Τιμή

Θερμίδες
250

Συνολικό Λίπος
12g

Υδατάνθρακες
30 g

Πρωτεΐνη
7g

Ίνα
5 g

Σύμβαση: Οι θρεπτικές αξίες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συγκεκριμένες μάρκες ή συστατικά που αναφέρονται.

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να σερβίρετε τη σούπα κρεμμυδιού με λευκό λάχανο, βάλτε τη ζεστή σούπα σε μεμονωμένα μπολ κατάλληλα για φούρνο. Γεμίστε κάθε μπολ με μια φέτα κρούστας μπαγκέτας και μια γενναία ποσότητα τριμμένου τυριού γραβιέρα. Για μια κομψή πινελιά, μπορείτε να πασπαλίσετε μερικά φύλλα θυμαριού πάνω από το τυρί. Η διαδικασία ψησίματος θα δημιουργήσει μια χρυσαφένια και αφρώδη κρούστα που προσθέτει οπτική γοητεία και απολαυστική υφή στο πιάτο.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, μπορείτε να προσφέρετε τη σούπα με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα ντυμένη με ελαφριά μπινεγκρέτ για να εξισορροπήσετε τη σούπα της. Μια πλευρά από ψωμί κρούστας ή σκορδόψωμο θα ήταν επίσης μια εξαιρετική προσθήκη, για βουτιά στον αλμυρό ζωμό. Αν ψάχνετε για ένα πιο χορταστικό γεύμα, μπορείτε να συνδυάσετε τη σούπα με ένα σάντουιτς με ψητό τυρί ή ένα κλασικό Croque Monsieur.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αν έχετε υπολείμματα από αυτή τη νόστιμη κρεμμυδόσουπα με λευκό λάχανο, μπορείτε να αποθηκεύσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες. Όταν ξαναζεσταίνετε, ζεστάνετε απαλά τη σούπα στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά για να διατηρήσετε τις γεύσεις και την υφή της. Είναι πάντα καλύτερο να καταναλώνετε τη σούπα μέσα στις πρώτες δύο ημέρες για την καλύτερη γεύση και ποιότητα.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η κρεμμυδόσουπα με λευκό λάχανο περιέχει πολλά συστατικά που προσφέρουν διάφορα για την υγεία. Τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και περιέχουν ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από ορισμένους τύπους καρκίνου και στη μείωση της φλεγμονής. Το λευκό λάχανο είναι χαμηλό σε θερμίδες και γεμάτο με βιταμίνες Κ και C, οι οποίες υποστηρίζουν την υγεία των οστών και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Ο ζωμός λαχανικών της σούπας παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ενώ είναι χαμηλός σε λιπαρά και χοληστερόλη. Επιπλέον, το θυμάρι που χρησιμοποιείται στη συνταγή προσφέρει πιθανές αντιμικροβιακές και αντιοξειδωτικές συμβουλές.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε αυτή η κρεμμυδόσουπα με λευκό λάχανο, μπορεί να σας αρέσουν και αυτές οι παρόμοιες συνταγές:
– Γαλλική σούπα κρεμμυδιού: Μια κλασική συνταγή με καραμελωμένα κρεμμύδια, ζωμό βοείου κρέας και από πάνω φρυγανισμένο ψωμί και λιωμένο τυρί.
– Λαχανόσουπα: Μια χορταστική και θρεπτική σούπα που παρασκευάζεται με λάχανο, λαχανικά και ζωμό βοδινού ή λαχανικών.
– Σούπα με πράσο πατάτας: Κρεμώδης και γευστική, αυτή η σούπα συνδυάζει πράσα, πατάτες και βότανα για ένα ανακουφιστικό μπολ με καλοσύνη.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τις γαστρονομικές δημιουργίες διάσημων σεφ όπως η Julia Child και ο Jacques Pépin. Η εξειδίκευσή τους στη γαλλική κουζίνα έχει επηρεάσει τον συνδυασμό των γεύσεων και των τεχνικών που γράφει αυτή τη συνταγή της κρεμμυδόσουπας με λευκό λάχανο. Η αφοσίωσή τους στη χρήση φρέσκων και ποιοτικών συστατικών λάμπει σε αυτή την παρηγορητική σούπα που θα σας μεταφέρει σε ένα ζεστό μπιστρό στο Παρίσι. Καλή όρεξη!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button