Εύκολες συνταγές

Συνταγή κέικ σοκολάτας φουντουκιού

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στην απολαυστική συμφωνία της πλούσιας σοκολάτας και των τραγανών φουντουκιών με αυτή τη δελεαστική συνταγή για Κέικ σοκολάτας με φουντούκι. Αυτό το παρακμιακό επιδόρπιο είναι μια τέλεια απόλαυση για κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για μια ξεχωριστή γιορτή γενεθλίων είτε απλώς για μια άξια απόλαυσης. Οι υγρές και βελούδινες στρώσεις του κέικ σοκολάτας είναι γενναιόδωρα γεμάτες και παγωμένοι με μια λαχταριστή κρέμα φουντουκιού, δημιουργώντας έναν παραδεισένιο συνδυασμό που θα σας αφήσει να λαχταράτε για περισσότερα.

Συστατικά

<πίνακας>

Κέικ
Κρέμα φουντουκιού

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι φουντούκια, καβουρδισμένα και ψιλοτριμμένα

1 και 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

3/4 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Πρέζα αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ξέσματα σοκολάτας (για γαρνιτούρα)

2 αυγά

1 φλιτζάνι πλήρες γάλα

1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι βραστό νερό

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτό το απολαυστικό κέικ φουντουκιού σοκολάτας, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και συστατικά:

  • Δύο στρογγυλές φόρμες για κέικ 9 ιντσών
  • Περγαμηνόχαρτο
  • Μπολ ανάμειξης
  • Χτυπήστε ή ηλεκτρικό μίξερ
  • Λαστιχένια σπάτουλα
  • Σχάρα ψύξης
  • Συρμάτινο κόφτη κέικ (προαιρετικό)
  • Σπάτουλα όφσετ (για το πάγωμα)
  • Ψητά φουντούκια για διακόσμηση

Τώρα που τα έχουμε όλα έτοιμα, ας βουτήξουμε στην απολαυστική διαδικασία προετοιμασίας αυτής της λαχταριστής λιχουδιάς!

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και λαδώστε τις φόρμες του κέικ. Στρώστε τα με λαδόκολλα για εύκολη αφαίρεση αργότερα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέστε τα αυγά, το γάλα, το φυτικό έλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας στα ξηρά συστατικά. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά μέχρι το κουρκούτι να γίνει λείο.
  4. Ανακατεύουμε με το βραστό νερό, το οποίο θα κάνει το κουρκούτι αραιό. Μην ανησυχείς. αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό!
  5. Αδειάστε το κουρκούτι ομοιόμορφα στις προετοιμασμένες φόρμες για κέικ και χτυπήστε τις απαλά στον πάγκο για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα.
  6. Τοποθετήστε τα ταψιά στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 30 έως 35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
  7. Μόλις ψηθούν, αφαιρέστε τα κέικ από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στα ταψιά για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια, τα μεταφέρετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Τώρα που τα κέικ μας κρυώνουν, ας ετοιμάσουμε τη θεϊκή κρέμα φουντουκιού!

  1. Σε ένα μπολ ανάμειξης, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα ψημένα φουντούκια, τη ζάχαρη άχνη, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο συνολικός χρόνος προετοιμασίας για αυτήν τη συνταγή για Κέικ σοκολάτας με φουντούκι είναι περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τον χρόνο που απαιτείται για την προετοιμασία και το ψήσιμο των στρώσεων του κέικ, καθώς και το να τους αφήσετε να κρυώσουν πριν το παγώσει.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

  • Για να πετύχετε ένα υγρό και αφράτο κέικ, φροντίστε να μην ανακατέψετε υπερβολικά το κουρκούτι αφού προσθέσετε τα υγρά συστατικά.
  • Για πιο δυνατή γεύση φουντουκιού, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες εκχύλισμα φουντουκιού τόσο στη ζύμη του κέικ όσο και στην κρέμα φουντουκιού.
  • Όταν ψήνετε τις στρώσεις του κέικ, προσέξτε να μην τις παραψήσετε καθώς μπορεί να έχει στεγνή υφή. Παρακολουθήστε τα και εκτελέστε τη δοκιμή οδοντογλυφίδας για να βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως μαγειρεμένα αλλά ακόμα υγρά.
  • Κατά τη συναρμολόγηση του κέικ, μπορείτε να ισοπεδώσετε τις κορυφές των στρωμάτων του κέικ χρησιμοποιώντας ένα συρμάτινο κόφτη για κέικ για πιο ομοιόμορφη εμφάνιση.
  • Για να παγώσετε το κέικ ομαλά, χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα offset και απλώστε ένα λεπτό στρώμα κρέμας φουντουκιού ανάμεσα σε κάθε στρώμα. Στη συνέχεια, απλώστε ένα παχύτερο στρώμα γύρω από τα πλαϊνά και την κορυφή του κέικ, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο.
  • Για μια επιπλέον πινελιά κομψότητας, γαρνίρετε το κέικ με τρίμματα σοκολάτας και καβουρδισμένα φουντούκια. Μπορείτε επίσης να ξεσκονίσετε λίγη σκόνη κακάο από πάνω για μια όμορφη τελική πινελιά.
  • Μόλις συναρμολογηθεί το κέικ, αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε. Αυτό θα επιτρέψει στις γεύσεις να ενωθούν και θα κάνει το κέικ πιο εύκολο να τεμαχιστεί.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθούν οι διατροφικές πληροφορίες για μία μερίδα (υποθέτοντας ότι το κέικ χωρίζεται σε 12 φέτες):

<πίνακας>

Θερμίδες
350

Συνολικό Λίπος
20 g

Κορεσμένα λιπαρά
8g

Χοληστερόλη
60 mg

Νάτριο
300 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
40 g

Διαιτητικές ίνες
3g

Σάκχαρα
25 g

Πρωτεΐνη
5 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Αυτό το εξαιρετικό κέικ φουντουκιού σοκολάτας αξίζει να παρουσιαστεί σε όλο του το μεγαλείο. Για μια κομψή πινελιά, τοποθετήστε το κέικ σε μια όμορφη βάση για κέικ και διακοσμήστε το με επιπλέον φουντούκια και τρίμματα σοκολάτας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικά φρέσκα μούρα ή λίγο σάλτσα σοκολάτας για επιπλέον απόλαυση.

Όσον αφορά τις πλευρικές εναλλακτικές, σκεφτείτε να σερβίρετε το κέικ με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια. Το κρεμώδες συνοδευτικό θα συμπληρώσει τέλεια τις πλούσιες γεύσεις του κέικ.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε το Σοκολατένιο Κέικ Φουντούκι σας φρέσκο ​​και νόστιμο, αποθηκεύστε το σε αεροστεγές δοχείο ή καλύψτε το σφιχτά με πλαστική μεμβράνη. Μπορεί να αποθηκευτεί σε θερμοκρασία δωματίου έως και 2 ημέρες, αλλά για μεγαλύτερη αποθήκευση, βάλτε το στο ψυγείο. Το κέικ θα παραμείνει υγρό και αρωματικό για έως και 5 ημέρες στο ψυγείο.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Αν και αυτό το κέικ σοκολάτας φουντουκιού είναι αναμφισβήτητα απολαυστικό, ορισμένα από τα βασικά συστατικά του προσφέρουν διατροφικά οφέλη. Τα φουντούκια, για παράδειγμα, είναι γεμάτα με υγιή λίπη, φυτικές ίνες και διάφορες βιταμίνες και μέταλλα. Παρέχουν αντιοξειδωτικά, υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς και μπορεί ακόμη και να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους. Η σκόνη κακάο, από την άλλη πλευρά, είναι μια καλή πηγή φλαβονοειδών, τα οποία έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Παρόμοιες συνταγές

Εάν είστε λάτρης της σοκολάτας και των γλυκών με ξηρούς καρπούς, μπορείτε επίσης να απολαύσετε αυτές τις παρόμοιες συνταγές:

  • Nutella Swirl Brownies: Ένα άψογο κουρκούτι για μπράουνι που στροβιλίζεται με κρεμώδη Nutella για έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων σοκολάτας και φουντουκιού.
  • Τάρτα σοκολάτας φουντουκιού: Μια βουτυρώδης κρούστα τάρτας γεμάτη με μια μεταξένια λεία γκανάζ σοκολάτας-φουντουκιού, που ολοκληρώνεται με καβουρδισμένα φουντούκια για πρόσθετη τραγανότητα.
  • Καπκέικ μόκα φουντουκιού: cupcakes με υγρό καφέ, με ένα λαχταριστό γλάσο φουντουκιού και διακοσμημένα με κόκκους εσπρέσο για μια επιπλέον λάκτισμα.

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η απολαυστική συνταγή κέικ σοκολάτας με φουντούκι αντλεί έμπνευση από τη μαγειρική τεχνογνωσία διάσημων σεφ ζαχαροπλαστικής όπως ο Pierre Hermé και ο Dominique Ansel. Το πάθος τους να συνδυάζουν εξαιρετικές γεύσεις και υφές έχει επηρεάσει τη δημιουργία αυτού του θεϊκού γλυκού. Εμφυσώντας το δημιουργικό τους πνεύμα και την προσοχή στη λεπτομέρεια σε αυτήν τη συνταγή, στοχεύουμε να φέρουμε μια πινελιά λαμπρότητας στη δική σας κουζίνα.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button